De Health Management workshop
Een gezond en vitaal team

 • Hoe kunnen we preventief de grootste ziekmakers in ons lijf beperken?
 • Hoe kunnen we rust in ons hoofd krijgen?
 • Hoe kunnen we voorkomen dat we terug blijven vallen op oude gewoonten?
 • Hoe komen we meer tot rust en verminderen we impulsief gedrag?
 • Hoe kunnen we onszelf wapenen tegen chronische ziekten en ziekmakende stress?
 • Hoe kunnen we onze gezondheid van binnenuit stimuleren?

Kortom, wat zijn de fundamenten van gezond leven en wat zijn de essentiële inzichten die elk mens eigenlijk zou moeten kennen?

Hoe creëer je als organisatie een team met optimaal vitale medewerkers?

Een onbewust en ongezond aangeleerd leefstijlpatroon

Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw worden we inactiever, eten we meer bewerkte- en gesuikerde voeding en ervaren we meer stress.

Deze drie ingrediënten eisen een zware tol van onze gezondheid en vitaliteit. Overgewicht, diabetes, burn-out, chronische vermoeidheid en depressie, veel werknemers hebben er last van en chronische ziekten blijven toenemen.

3-luik | FIT - FOOD - MIND

Het gezond leven recept is bekend

Onderzoek naar de ‘formule’ voor een gezonde leefstijl is niet nieuw. Al meer dan vierduizend jaar geleden, onderzochten beschavingen en filosofen dit thema en later heeft de wetenschap dit onderbouwd. Op basis van de kennis van onderzoekers en filosofen uit onze geschiedenis en uit de moderne wetenschap, hebben de leefstijlexperts van Leefstijlcub de ‘Health Management Formula’ samengesteld.

Toepassing van deze formule kan er toe leiden dat we zeven tot tien jaar langer leven en maar liefst tien tot zestien jaar minder last hebben van chronische aandoeningen op latere leeftijd. Zo zijn veel kwalitatieve levensjaren te winnen door aandacht te hebben voor slechts drie fundamentele leefstijlthema’s.

De Health Management Formula!

Het merendeel van de huidige chronische aandoeningen kan voorkomen worden, dat beweren niet alleen de Gezondheidsraad en de WHO, maar dat wordt ook bewezen in de zogenaamde Blue Zone gebieden.

Leefstijl transformeren naar duurzaam gezonder

We kunnen ons leven transformeren door drie levens-veranderende gezondheidsstrategieën toe te passen. Deze drie strategieën zijn door vijf experts op het gebied van leefstijl en preventie samengevat in de Health Management Formula en bijbehorende workshop. Deze formule heeft al duizenden mensen geholpen een gezondere leefstijl en verhoogde kwaliteit van leven te bereiken.

Niet alleen de essentie van een gezonde leefstijl wordt aangereikt, ook leren werknemers in deze workshop hoe ze hun eigen leefstijl kunnen verbeteren en hun mindset kunnen veranderen. Werknemers leren om van een gefixeerde mindset naar een groei-mindset te komen.

Gezondere en vitalere werknemers

Reik uw werknemers een levens-veranderende ervaring aan. Biedt ze inzichten en bewustwording die de rest van hun leven hun gezondheid en mentale efficiëntie verbeteren. Medewerkers zullen gezonder gaan leven, met minder aandoeningen en een gezonder gewicht. Medewerkers zullen duurzamer inzetbaar zijn en efficiënter werken. Dit leidt tot meer werkgeluk en minder verzuim.

Details over de Health Management workshop

De thema’s die in de Health Management workshop aan de orde komen zijn o.a.:

 • De preventieve waarde van bloedsuiker-management.
 • De gezondheidsnadelen van inactiviteit en de waarde en het belang van voldoende bewegen en sporten.
 • De beweegsleutels voor het activeren van de vetstofwisseling.
 • Hoe sarcopenie (spierverval) af te remmen of zelfs om te keren is.
 • Een inkijkje in de ontwikkeling van ons voedingspatroon in de afgelopen 70 jaar.
 • De gezondheidsnadelen van enkelvoudige koolhydraten en de waarde en het belang van vezelrijke voeding.
 • Welke voedingsmiddelen de vetverbranding remmen, en welke deze bevorderen.
 • De preventieve waarde van management van cortisol (het ‘stress-hormoon’).
 • Wat zijn de stressfactoren in ons dagelijkse leven en wat zijn maatregelen om met die stressoren om te gaan?
 • De invloed van onze aangeleerde leefstijlpatronen en mindset op onze gezondheid.
 • Hoe beperkende of belemmerende leefstijlovertuigingen te herkennen en te doorbreken.
 • Hoe is de Health Management Formula toe te passen na de workshop, om de gezondheid te blijven stimuleren?

Persoonlijk werkboek en online SWITCH programma

De deelnemers ontvangen een werkboek, waarin ze hun persoonlijke leefstijlkeuzes formuleren en kunnen na de workshop deelnemen aan drie online twaalf weken durende programma’s: Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH, waardoor ze tot zesendertig weken na de workshop bezig zijn met de materie om de nieuwe kennis en kunde goed te borgen.

Fit SWITCH
Food SWITCH
Mind SWITCH

De workshop kan verzorgd worden in een dagdeel, maar voor een optimale beleving en hogere mate van interactiviteit en actie, is het advies om te kiezen voor de versie van twee dagdelen. Het maximum aantal deelnemers is 18.

Voor meer informatie over de voorwaarden, mail naar info@leefstijlclub.nl of gebruik onderstaande button.

Neem contact met ons op

Presenters

Na mijn afstuderen in Fysiotherapie in 1990 heb ik mij voortdurend ontwikkeld in diverse aspecten van gezondheid en welzijn. Mijn expertise omvat sportrevalidatie, manuele therapie, kinesiotaping en een scala aan complementaire geneeswijzen zoals SIVAS Acupunctuur, Craniosacraal therapie, Reflexologie en Hypnose. Met passie voor een holistische benadering ben ik gecertificeerd als Personal Trainer bij NASM en Zumba instructeur. Mijn specialisatie in Orthomoleculaire Voedingsleer en KPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie) toont mijn interesse in voeding en gezondheid.

Met uitgebreide kennis in hypnose, inclusief NLP en medische hypnose, begeleid ik anderen in persoonlijke ontwikkeling. Als auteur en spreker deel ik mijn inzichten, zoals te vinden in mijn boeken "Quantum Miljonair Mindset" en ´in 10 stappen naar een radicale Quantum Mindshift’. Ik geloof in de verbondenheid tussen lichaam en geest, en pleit voor een holistische aanpak voor algeheel welzijn. Mijn missie is anderen te inspireren om hun gezondheid in eigen handen te nemen en hun volledige potentieel te bereiken door middel van educatie en coaching.

Ik ben vanaf 1983 ondernemer, onderzoeker en coach in de sport, leefstijl en preventie en momenteel ook auteur, presenter en docent op het gebied van healthy lifestyle, healthy ageing en leefstijlcoaching. In de afgelopen 7 jaar ben ik o.a. actief geweest met het schrijven van 3 boeken (www.hoedoejedat.nu) en projectleider van het Europese www.new-health.eu project.

In mijn 40 jarige onderzoek naar ‘het recept’ van gezond leven, het beperken van chronische aandoeningen en het ontwikkelen van mentale kracht, heb ik de kennis van vele beschavingen en filosofen samengevat in de Health Management formula. Mijn missie en passie is, om deze formule breed te delen, zodat we als mens meer van ons gezonde en mentale potentieel gaan gebruiken. Het belangrijkste niet vergeten, ik ben 38 jaar gelukkig getrouwd met Regina en we hebben samen 3 boys, Tim (28), Rick (25) en Sem (20) 😊.

Mijn naam is Xavier. Ik ben bewegingswetenschapper (drs.) met masters in inspanningsfysiologie en gezondheidkunde en hou me sinds 1990 bezig met het trainen, opleiden, adviseren en begeleiden van consumenten en professionals op het gebied van bewegen, voeding en gezondheid. Mijn missie is mensen in staat stellen om een gezonde leefstijl te bereiken.

Zo heb ik het boek Het ik-dieet geschreven en devoedingsexpert.nl gelanceerd om uit te leggen dat ieder van ons een ander voedingspatroon nodig heeft om gezond te eten.

Om dezelfde reden geef ik ook de Health Management Workshop, dat antwoord geeft op de cruciale vraag: wat is nou de formule om gezond te leven?

Na het afstuderen aan het CIOS in Heerenveen 40 jaar actief als fitness ondernemer met meerdere clubs in Friesland. Tussendoor uitstapjes met het bouwen van een Fysiotherapie franchise netwerk en het opzetten van een landelijk bedrijfsfitness aanbod, waarbij het regelen van bedrijfsfitness voor het hoofdkantoor van Mac Donalds wel een mijlpaal was.

Mijn passie is altijd geweest om niet actieve mensen te verleiden om in actie te komen en op die manier hun kwaliteit van leven drastisch te verbeteren. Ik ben getrouwd met een danseres/ondernemer/zangeres en heb twee kids van inmiddels 36 en 32 jaar oud. Zelf ben ik net de 60 gepasseerd.

Ik help mensen de regie te nemen over hun welzijn, omdat ik geloof dat iedereen zichzelf gezonder, sterker en gelukkiger kan maken. Ik heb in al mijn IT projecten met vele honderden mensen samengewerkt. Dat is meestal prima en erg leuk. Ik zie echter ook veel mensen die ‘er niet lekker inzitten’. En dat gaat mij aan het hart.

Er zijn IT’ers die gestrest zijn, fysiek niet fit zijn, niet de dingen doen waar ze gelukkig van worden, niet weten waar ze gelukkig van worden en geen doel hebben. Soms kan je het gevoel hebben dat je geleefd wordt, dat je een speelbal van omstandigheden bent en dat je alleen lijdzaam kan toezien. Door mijn technische IT achtergrond en mijn opleidingen op het gebied van vitaliteit en talentontwikkeling verkeer ik in een unieke positie: ik weet hoe ik IT’ers en andere hoofddenkers aan kan spreken om samen met hen aan vitaliteit en werkgeluk te werken. Als Vitaloog® en TMA-professional en Vitaal Vakmensschap facilitator werk ik vaak samen met HR om het werkgeluk te vergroten en medewerkers efficiënter te laten presteren door hen de regie te geven over hun eigen welzijn. Dit leidt tot meer werkplezier, minder verloop, minder uitval en een betere kwaliteit van werk.

Fit SWITCH particlier - sfeerimage 2