Calcium en vitamine D kunnen helpen bij afvallen
Volgens een artikel uit de American Journal of Clinical Nutrition verlizen mensen meer gewicht naarmate ze meer calcium uit zuivel binnen krijgen en een hoger vitamine D gehalte in het bloed hebben. Twee jaar lang werden 322 proefpersonen gevolgd met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar en een gemiddelde BMI van 31 kg/m². De deelnemers met een hogere BMI bleken een lagere concentratie vitamine D in hun bloed te hebben. De personen die de hoogste calciuminname uit zuivel hadden of hogere vitamine D-spiegels, waren tijdens het twee jaar durende onderzoek het meest afgevallen. Bron: American Journal of Clinical Nutrition
Datum: 14-05-2012
Recente nieuws items
- Handleiding voor de leefstijlcoach in wording!
- Korte beweegactiviteiten verbruiken meer samen energie dan lan...
- ‘De gezondheidsramp samen keren’ met als eerste prio: Stop...
- De Life Management formule voor een gezond gewicht!
- Gratis webinar: 18 oktober om 15 uur De preventieve kracht va...
- Gratis webinar op 2 oktober om 19.00 uur - Het metabolisme eff...
- Het effect van actiever leven op onze cognitieve functies, her...
- Sporten effectiever tegen depressie dan therapie of medicijnen!
- Kies jouw Fit SWITCH en geef je leefstijl een reset!
- De urgentie van de Nationale Fit SWITCH