Calcium en vitamine D kunnen helpen bij afvallen
Volgens een artikel uit de American Journal of Clinical Nutrition verlizen mensen meer gewicht naarmate ze meer calcium uit zuivel binnen krijgen en een hoger vitamine D gehalte in het bloed hebben. Twee jaar lang werden 322 proefpersonen gevolgd met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar en een gemiddelde BMI van 31 kg/m². De deelnemers met een hogere BMI bleken een lagere concentratie vitamine D in hun bloed te hebben. De personen die de hoogste calciuminname uit zuivel hadden of hogere vitamine D-spiegels, waren tijdens het twee jaar durende onderzoek het meest afgevallen. Bron: American Journal of Clinical Nutrition
Datum: 14-05-2012
Recente nieuws items
- Leefstijl en preventie bij overgewicht in Nederland
- Het (gezondheids)ramp scenario van 2050!
- Beweegrichtlijnen moeten anders: van wekelijkse norm naar dage...
- Het verband tussen dagelijkse stappen en vroegtijdig overlijde...
- De Gezondheidsramp samen keren - deel 4
- De groei van overgewicht van generatie op generatie!
- De gezondheidsramp: Hoe kunnen we het tij keren? Deel 3
- Optimaliseer je vetverbranding met insuline management!
- Samen in de strijd tegen overgewicht!
- Factsheet - Stop overgewicht en obesitas!