Calcium en vitamine D kunnen helpen bij afvallen
Volgens een artikel uit de American Journal of Clinical Nutrition verlizen mensen meer gewicht naarmate ze meer calcium uit zuivel binnen krijgen en een hoger vitamine D gehalte in het bloed hebben. Twee jaar lang werden 322 proefpersonen gevolgd met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar en een gemiddelde BMI van 31 kg/m². De deelnemers met een hogere BMI bleken een lagere concentratie vitamine D in hun bloed te hebben. De personen die de hoogste calciuminname uit zuivel hadden of hogere vitamine D-spiegels, waren tijdens het twee jaar durende onderzoek het meest afgevallen. Bron: American Journal of Clinical Nutrition
Datum: 14-05-2012
Recente nieuws items
- Het vergeten potentieel van preventie!
- Chronisch verhoogd cortisol, de onbekende oorzaak achter overg...
- Meer Bewegen Op Kantoor (BOK)
- Sympathische dominantie, de monkey mind en de weg naar herstel
- De roots van Fitness!
- Ayurveda: Preventie is tegenwoordig cruciaal, maar niet nieuw!
- Leefstijl en diabetes type 1
- Voeding voor een langer leven
- Onderzoek toont aan: Training werkt als medicijn
- Plantaardig én eiwitrijk eten!