Calcium en vitamine D kunnen helpen bij afvallen
Volgens een artikel uit de American Journal of Clinical Nutrition verlizen mensen meer gewicht naarmate ze meer calcium uit zuivel binnen krijgen en een hoger vitamine D gehalte in het bloed hebben. Twee jaar lang werden 322 proefpersonen gevolgd met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar en een gemiddelde BMI van 31 kg/m². De deelnemers met een hogere BMI bleken een lagere concentratie vitamine D in hun bloed te hebben. De personen die de hoogste calciuminname uit zuivel hadden of hogere vitamine D-spiegels, waren tijdens het twee jaar durende onderzoek het meest afgevallen. Bron: American Journal of Clinical Nutrition
Datum: 14-05-2012
Recente nieuws items
- Actie van de week t/m 21 april: Leefstijlcoach en COACH24
- Fitnesstrainer in 5 stappen!
- WHO lanceert AI adviseur voor gezondheid
- Koud water therapie – wat, waarom en hoe?
- Elke euro geïnvesteerd in sport en bewegen levert € 2,76 op.
- Van voedingsvet naar opgeslagen vet?
- Wat is de noodzaak van DE SWITCH?
- Lichaamsbeweging of caloriebeperking voor verlies van visceraa...
- Wat gebeurt er in mijn lijf tijdens stretch oefeningen?
- Met welke stretchoefeningen kan ik het best beginnen als ik no...