Calcium en vitamine D kunnen helpen bij afvallen
Volgens een artikel uit de American Journal of Clinical Nutrition verlizen mensen meer gewicht naarmate ze meer calcium uit zuivel binnen krijgen en een hoger vitamine D gehalte in het bloed hebben. Twee jaar lang werden 322 proefpersonen gevolgd met een gemiddelde leeftijd van 31 jaar en een gemiddelde BMI van 31 kg/m². De deelnemers met een hogere BMI bleken een lagere concentratie vitamine D in hun bloed te hebben. De personen die de hoogste calciuminname uit zuivel hadden of hogere vitamine D-spiegels, waren tijdens het twee jaar durende onderzoek het meest afgevallen. Bron: American Journal of Clinical Nutrition
Datum: 14-05-2012
Recente nieuws items
- Nieuwe website gelanceerd: Fitnesstrainerworden.nl
- Chronische stress: de interne tegenkracht van onze motivatie!
- Waarom gedragsverandering vaak niet lukt, en hoe het wél kan
- De belangrijkste eerste stap naar gezonder leven: bewustwording!
- Beweging als celtherapie: Fitter tot op mitochondriënniveau!
- Eet je naar een betere nachtrust?
- Stress en slechte slaap: de sluimerende dikmakers!
- Anti ageing met NAD⁺-infusen: hype of hoop?
- Stress, bloedsuiker en insulineresistentie: de verborgen ziekt...
- De wetenschappelijke aanpak van overgewicht: wat werkt écht?