Donkere chocolade goed voor het hart
Donkere chocolade rijk aan flavonoïden verbetert de doorbloeding van het hart bij gezonde personen. Witte chocolade die arm is aan flavonoïden liet geen effect zien. Aan de studie namen 39 gezonde mannen in de leeftijd van 23 tot 40 jaar deel. De mannen werden willekeurig in twee groepen verdeeld. De mannen in de eerste groep aten gedurende twee weken dagelijks 45 gram donkere chocolade (550 mg flavonoïden). De personen in de andere groep kregen dagelijks 35 gram witte chocolade (zonder flavonoïden). De doorbloedingsnelheid van de kransslagaders werd met behulp van een Echo-Doppler onderzoek gemeten voor aanvang van de studie en na twee weken. Na twee weken bleek dat het eten van de donkere chocolade een significante verbetering gaf van de doorbloeding van de kransslagaders. Dit bleek onafhankelijk te zijn van de mate van oxidatieve stress, bloeddruk en de vetzuursamenstelling. Het eten van witte chocolade gaf geen verschil. Bron: International Journal of Cardiology 2007
Recente nieuws items
- Voor elk uur dat je traint, leef je drie uur langer!
- Hoe keren we de overgewicht en obesitas epidemie?
- Hangen wij aan een zorg-, voedingsmiddelenindustrie en social ...
- Fitness voor wielrenners!
- Handleiding voor de leefstijlcoach in wording!
- Korte beweegactiviteiten verbruiken meer samen energie dan lan...
- ‘De gezondheidsramp samen keren’ met als eerste prio: Stop...
- De Life Management formule voor een gezond gewicht!
- Gratis webinar: 18 oktober om 15 uur De preventieve kracht va...
- Gratis webinar op 2 oktober om 19.00 uur - Het metabolisme eff...