Fastfood tast hersenen aan
Door het eten van veel fastfood krimpen de hersenen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Portland (Oregon), dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschift Neurology.
Mensen die vaak fastfood eten, krijgen veel verzadigde vetten binnen die slecht zijn voor de doorbloeding van het brein. Ook zitten er maar weinig vitamines B, C, D en E in dergelijk voedsel, waardoor de hersenen krimpen zoals dat ook bij Alzheimer gebeurt. Mensen die daarentegen juist wél veel van die vitamines en omega-3 vetten binnenkrijgen, hebben een relatief groot brein. 'Omdat die de bloedvaten in de hersenen stimuleren', zegt neuroloog Gene Bowman, de leider van het onderzoek. De resultaten die nu in Neurology zijn verschenen, komen voort uit een studie naar breinveroudering onder bejaarden die al meer dan dertig jaar loopt. Eerder werd dementie al gelinkt aan het eetpatroon van mensen.
Recente nieuws items
- Bewegen als medicijn, hoe doe je dat als 50 plusser?
- 500 miljoen nieuwe gevallen van chronische aandoeningen doorâ€...
- Donderdag 5 januari, 9.30 uur, gratis webinar: ‘Gezondere le...
- Nieuwe videoserie over gezondheidsproject voltooid en voor ied...
- Het belang van het managen van je bloedsuikerspiegel – deel ...
- GRATIS 'LEEFSTIJL ALS MEDICIJN' CURSUS!
- Bewegingsmomenten van 2 minuten kunnen grote gezondheidsvoorde...
- NU beschikbaar: Brein als medicijn!
- Het belang van het managen van je bloedsuikerspiegel – deel ...
- Webinar: ‘Gezondere leefstijl, Gezondere generaties’