Fastfood tast hersenen aan
Door het eten van veel fastfood krimpen de hersenen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Portland (Oregon), dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschift Neurology.
Mensen die vaak fastfood eten, krijgen veel verzadigde vetten binnen die slecht zijn voor de doorbloeding van het brein. Ook zitten er maar weinig vitamines B, C, D en E in dergelijk voedsel, waardoor de hersenen krimpen zoals dat ook bij Alzheimer gebeurt. Mensen die daarentegen juist wél veel van die vitamines en omega-3 vetten binnenkrijgen, hebben een relatief groot brein. 'Omdat die de bloedvaten in de hersenen stimuleren', zegt neuroloog Gene Bowman, de leider van het onderzoek. De resultaten die nu in Neurology zijn verschenen, komen voort uit een studie naar breinveroudering onder bejaarden die al meer dan dertig jaar loopt. Eerder werd dementie al gelinkt aan het eetpatroon van mensen.
Recente nieuws items
- De groei van overgewicht van generatie op generatie!
- De gezondheidsramp: Hoe kunnen we het tij keren? Deel 3
- Optimaliseer je vetverbranding met insuline management!
- Samen in de strijd tegen overgewicht!
- Factsheet - Stop overgewicht en obesitas!
- Factsheet: De Afvallen met Leefstijl formule!
- De kracht van je metabolisme!
- Het belang van primaire preventie in een vergrijzende samenlev...
- De Gezondheidsramp samen keren deel 2 – wat zijn de oorzaken?
- De gezondheidsramp samen keren – doe jij ook mee?