De urgentie van de Nationale Fit SWITCH

Lager ziekterisico!

Wat we 30 jaar geleden niet wisten, is nu wetenschappelijk duizenden malen onderzocht en onderbouwd, met dagelijks bewegen, sport en spiertraining, verminderen we de risico’s op de belangrijkste ziekteprocessen en vitaliseert ons lichaam. Door extra beweging hebben we minder kans op overgewicht, obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en nog veel meer ziekten en krijgen we meer energie, slapen we beter, hebben we minder spier- en gewrichtsklachten, voelen we ons lekkerder in ons vel en hebben we meer mentale kracht.

Nationale Fit SWITCH

Beperking van belangrijkste ziekteprocessen!

Dat komt omdat bewegen en sport in ons lichaam ziekteprocessen verminderd zoals laaggradige ontsteking, hoge bloedsuiker, hoge cortisol (stress hormoon) gehaltes, insuline resistentie (waardoor insuline minder goed verwerkt wordt in ons lichaam), leptine (het verzadigingshormoon wat slechter zijn werk doet) resistentie en oxidatieve stress (wat onze cellen en zelfs onze DNA structuur kan beschadigen). Samen zorgen deze processen, die toenemen door een zittende leefstijl, voor de versnelling van bijna alle chronische aandoeningen en onze verouderingsprocessen. Onderzoek toont aan dat we het ziekterisico met 50% of meer kunnen beperken door minder veel en lang te zitten en meer te bewegen, onze spieren sterk te houden en te sporten.

Meer zuurstof, sterker immuunsysteem, vitaler leven!

Bewegen, sport en spiertraining voedt ons lichaam met extra zuurstof, extra voedingsstoffen, versterkt ons immuunsysteem en verhoogd ons metabolisme, wat we samen kunnen vatten als levensenergie. We worden vitaler en gaan ook cognitief beter presteren en worden mentaal gezonder. Dat is belangrijk in de jonge en als volwassenen maar ook, en misschien nog belangrijker op hoge leeftijd.

Wat is de Nationale Fit SWITCH?

De Nationale Fit SWITCH nodigt je uit om minimaal een Fit SWITCH in je leefstijl te maken. Het is in de meeste gevallen zo dat we het niet geleerd hebben om het nieuwe ‘beweegrecept’ toe te passen en we hebben het ‘waarom’ erachter nooit geleerd. Die kennis was ook gewoonweg nog niet beschikbaar jaren geleden. Het grote nadeel van het niet geleerd hebben is, dat je daardoor de kans loopt in ongezonde leefstijl patronen te blijven hangen, met alle negatieve gevolgen van dien. Door nieuwe kennis op te doen over de vele voordelen van de toepassing van het nu bekende ‘beweegrecept’, is de kans groot dat je je eigen leefstijl analyseert en onderzoekt waar je een kleine SWITCH kan maken.

Jouw persoonlijke Fit SWITCH!

Een persoonlijke Fit SWITCH begint dus al met de trap nemen, een extra blokje om of een paar oefeningen doen thuis. Een eerste stap is om de ‘Factsheet: Fit SWITCH mogelijkheden’ te downloaden op Leefstijlclub.nl en daar eventueel de gratis Leefstijlcan in te vullen.

www.leefstijlclub.nl

Datum: 03-09-2024