Stop overgewicht en obesitas, de formule is bekend!

Stop overgewicht en obesitas, de formule is bekend!

Meer dan 52% van alle volwassenen heeft overgewicht of obesitas dus als je een beetje te zwaar bent is dat niet vreemd. Dat was 75 jaar geleden nog maar 10%, dus er is duidelijk iets veranderd in ons leefstijl patroon waardoor deze enorme toename heeft plaatsgevonden. De makers van Afvallen met Leefstijl zijn in 2016 begonnen met het onderzoeken van de primaire oorzaken van deze toename. Wat is er veranderd, waardoor overgewicht en obesitas zo enorm is toegenomen en kunnen we die kennis inzetten om overgewicht en obesitas op een gezonde manier aan te pakken?



Miljoenen quick fixes

Het onderzoek leidde al snel naar een deel van het probleem: de miljoenen zogenaamde snelle oplossingen in poedertjes, pilletjes en diëten. Op korte termijn doen ze allemaal wel iets, maar omdat ze tijdelijk zijn dragen ze allemaal bij aan de toename, het Jo-Jo effect ligt namelijk op de loer. Tevens schuiven we de daadwerkelijke oplossing vooruit, waardoor het onderliggende echter probleem aanwezig blijft, onze leefstijl.

De Leefstijl formule om gezond af te vallen is gekraakt!

De belangrijkste veranderingen in de laatste 70 jaar zijn onderzocht met doorslaggevend resultaat. We hebben de activiteiten die onze vetstofwisseling activeren gedurende de dag drastisch verminderd, we eten meer voedingsmiddelen die de vetopslag stimuleren en de toename van stressprikkels en te beperkte vaardigheden om hier gezond mee om te gaan, zorgen ervoor dat we meer suikerverbruiker worden en de vetstofwisseling wordt afgeremd. De hormonen insuline en cortisol blijken hierin een cruciale rol te spelen. Uit dit onderzoek is de Life Management formule voor een gezond gewicht voortgekomen.

De Life Management formule voor een gezond gewicht!

Uit de onderzoeken van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) bleek ook al dat er een drieluik is, die voor een duurzame verandering zorgt in gewicht en leefstijl, namelijk het drieluik, bewegen, voeding en mindset. De onderliggende processen zijn nu ook bekend, als we onze insuline en cortisol niveaus weten te managen, remmen we niet alleen de ziekmakende processen in ons lichaam, we re-activeren ook onze vetstofwisseling.

Afvallen met Leefstijl programma

De essentiële inzichten van het onderzoek zijn samengevat in het Leefstijlclub programma Afvallen met Leefstijl. Een online bewustwording en activeringsprogramma wat de belangrijkste pijlers gefaseerd aanpakt. Eerst 12 weken focus op het activeren van de vetstofwisseling met bewegen, dan 12 weken focus op eten voor een gezond gewicht en in de derde 12 weken ligt de focus op mindset. Want het blijkt dat, als we leefstijl patronen aangeleerd hebben die een gezond gewicht tegenwerken, we dan de neiging hebben daarin te blijven hangen. Bewustwording op gebied van mindset geeft je de kennis  en mogelijkheden door die belemmeringen heen te breken.

Laagdrempelig

Om deze cruciale informatie breed beschikbaar te stellen, is ervoor gekozen om er een laagdrempelig online programma van te maken, waarin je elke week een stukje inzicht aangereikt krijgt en je leefstijl ook stapje voor stapje aankan pakken, om het ook duurzaam te verankeren. Dit moet gewoonweg het laatste afslankprogramma zijn wat mensen gaan doen, dat is de visie van de makers.

Afvallen met Leefstijl, nu beschikbaar via https://portal.leefstijlclub.nl/particulier/programma/afvallen-met-leefstijl

Datum: 14-08-2024