Slecht slapen dure nachtmerrie in de wereld van (top)sport
Slecht slapen dure nachtmerrie in de wereld van (top)sport
Indirecte kosten van blessures blijven stijgen: effectieve preventiestrategieën ontbreken
Amsterdam, 8 april 2024 – De gezondheidsvoordelen van sport zijn onbetwistbaar, maar een groeiend probleem werpt een schaduw over de Nederlandse sportwereld. Dagelijks raken 12.000 sporters geblesseerd, wat neerkomt op acht blessures per minuut. Deze alarmerende trend van sportgerelateerde blessures onderstreept het belang van preventie en het noodzakelijk begeleiden en adviseren van sporters om uitval en verzuim tegen te gaan.
De samenwerking tussen slaapexpert Floris Wouterson en AZ Alkmaar belicht een kritieke maar vaak over het hoofd geziene factor in deze trend: slaap en herstel. Slecht slapen is niet alleen een persoonlijke uitdaging voor veel sporters, maar vormt ook een financiële last voor de sportwereld. De indirecte kosten stijgen voortdurend, mede door een gebrek aan stuurinformatie en effectieve preventiestrategieën tegen slaaptekort en slecht slapen.
Epidemie van blessures blijft toenemen
Voetbal, als grootste teamsport, leidt de statistieken met hoge blessurecijfers, gevolgd door fitness - door het uitgebreide aantal beoefenaars en trainingsuren - en hardlopen. Vooral knieblessures vormen een significant deel van de blessures binnen deze sporten, met percentages van 26% bij voetbal, 39% bij hardlopen, en 19% bij fitnessactiviteiten. Ondanks de bekendheid van diverse preventieprotocollen, zoals warming-ups en trainingen blessurepreventie, blijft het cruciale belang van slaap en herstel onbesproken.
Daarom lanceren slaapexpert Floris Wouterson en Eredivisie club AZ Alkmaar een uniek evenement om dit probleem aan te pakken: de masterclass Sleep Like a Pro! Hoe word ik een Superslaper? Dit evenement, dat plaatsvindt op 25 april aanstaande in het AFAS Stadion in Alkmaar, biedt een diepgaande kijk op hoe slaap en herstel geoptimaliseerd wordt om sportprestaties te verbeteren en blessures te voorkomen.
Tijdens deze masterclass zullen deelnemers ontdekken wat de impact is van slaap op sportprestaties en herstel, en hoe ze hun slaappatroon kunnen verbeteren om blessures te vermijden en hun sportieve potentieel te maximaliseren. Het programma omvat presentaties van Floris Wouterson en Bart Heuvingh, hoofd topsportbegeleider van AZ Alkmaar inclusief een forumdiscussie met jong talent van AZ Alkmaar. Want jong geleerd is oud gedaan!
De masterclass richt zich op het bieden van praktische strategieën en inzichten die sporters, trainers, coaches, en sportprofessionals direct kunnen implementeren in hun dagelijkse routine. De focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit van slaap en het benadrukken van het belang van herstel als een essentieel onderdeel van sportprestaties. Dit om sportblessures sterk te verminderen, maar ook om de trainingsprotocollen veel effectiever te maken.
Over Floris Wouterson
Floris Wouterson is een vooraanstaande slaapexpert en de auteur van de bestseller Superslapen. Met zijn uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van slaapoptimalisatie, heeft hij duizenden atleten, managers en mensen met een druk bestaan geholpen hun slaapkwaliteit drastisch te verbeteren en daarmee hun prestaties en welzijn significant verhoogd.
Voor meer informatie en registratie voor de masterclass, bezoek:
Sleep Like a Pro! Hoe word ik een Superslaper?
Mediacontact
Floris Wouterson
Slaapexpert en bestseller auteur
0031 - 6 150 436 99
contact@floriswouterson.com
Recente nieuws items
- Hangen wij aan een zorg-, voedingsmiddelenindustrie en social ...
- Fitness voor wielrenners!
- Handleiding voor de leefstijlcoach in wording!
- Korte beweegactiviteiten verbruiken meer samen energie dan lan...
- ‘De gezondheidsramp samen keren’ met als eerste prio: Stop...
- De Life Management formule voor een gezond gewicht!
- Gratis webinar: 18 oktober om 15 uur De preventieve kracht va...
- Gratis webinar op 2 oktober om 19.00 uur - Het metabolisme eff...
- Het effect van actiever leven op onze cognitieve functies, her...
- Sporten effectiever tegen depressie dan therapie of medicijnen!