Nieuw: Stress-Preventie-Herstel (SPH) practitioner online cursus

Nieuw: Stress-Preventie-Herstel (SPH) practitioner online cursus

De Stress-Preventie-Herstel (SPH) practitioner opleiding biedt een uitgebreide benadering om je mentale, emotionele en fysieke gezondheid te verbeteren.

In een wereld die steeds sneller draait en steeds meer verbonden is, hebben we onbewust en ongemerkt afstand genomen van een levensstijl die ooit zo natuurlijk en gezond voor ons was. We zijn geëvolueerd van jagers en verzamelaars naar stedelingen die voornamelijk binnen zitten, een zittende levensstijl leiden, voeding consumeren die ons vaak meer schaadt dan goed doet en we hebben steeds meer last van chronische stress. Er heeft zich een ziekmakende en dodelijke leefstijlmix ontwikkeld die er de laatste 70 jaar voor heeft gezorgd dat nu bijna 60% van de bevolking overgewicht of obesitas heeft en 53% een of meerdere chronische aandoeningen, terwijl dat in 1950 slechts 10% was.

Lessen vanuit de geschiedenis en wetenschap!

Voor deze cursus heeft de maker, John van Heel, jaren onderzoek gedaan naar oude beschavingen, filosofen en denkers op het vlak van leefstijl en preventie, maar ook de nieuwe richtlijnen en wetenschap erin meegenomen. Hij ontdekte dat er slechts twee componenten zijn die bijna alle ziekteprocessen in ons lichaam verergeren. Die twee elementen vertaalde hij naar de Life Management formule en een laagdrempelige aanpak die iedereen gemakkelijk kan toepassen. In deze cursus, wordt pijler twee helemaal uitgediept, het management van cortisol!

De cursus

Door middel van inzichten, oefeningen en SPH methoden in deze cursus leer je hoe de ziekteprocessen in je lijf af te remmen, je prefrontale cortex beter te laten functioneren, je interne placebo-effect te activeren en herstelmechanismen te optimaliseren. Daarnaast leer je over hoe emotionele impulscontrole te balanceren en sympathische dominantie te herstellen. Ook krijg je meer dan 130 SPH methoden aangereikt. De video opleiding telt 18 hoofdstukken en elk hoofdstuk is aangevuld met een tekstueel deel en een korte toets.

Word een echte kenner over stress, stressmanagement en het toepassen van SPH methoden op het werk, in je voeding, actief en passief, binnen sociaal contact, op je persoonlijkheid en leer bovendien de meest effectieve hartcoherentie oefeningen, om dagelijks toe te passen.

Meer info: Stress-Preventie-Herstel practitioner opleiding

Datum: 23-07-2024