Interview Giel Beelen (KUKURU) met John van Heel

Essentiële inzichten over voeding, beweging en zingeving!

Wat zijn de essentiële inzichten over beweging en voeding en zingeving, die eigenlijk elk mens zou moeten kennen, om gezonde keuzes te kunnen maken? Die vraag stelde Giel Beelen in zijn podcast KUKURU aan John van Heel van EFAA, Lifestyle Vitae en Leefstijlclub.

“Veel geleerd van John! Dat ‘zitten’ het nieuwe ‘roken’ is dat is wel bekend maar dat je echt beter 3 keer per dag 10 minuutjes kan bewegen dan een uur in de sportschool was wel nieuw voor me. En zo heeft hij tal van inzichten over bewegen en voeding. Alles gaat om de bloedsuikerspiegel en cortisolmangement. Maar los van kennis en feiten gaat het leven natuurlijk om zingeving en daarmee wordt het dus ook een mooi spiritueel gesprek.” Aldus Giel Beelen.

We bespraken de blue zones, hoe het tij naar gezonder te keren is, verschillende soorten eetstijlen, sporten en bewegen en presteren. Ook spraken we over hoe de jeugd beter geïnformeerd kan worden over deze thema’s en over hoeveel maaltijden per dag nou goed voor je zijn, (weten)schap en John’s ochtendritueel.

https://kukuru.nl/2022/07/17/john-van-heel-kukuru-143/

Datum: 12-11-2023