We verliezen de strijd tegen inactiviteit!

We verliezen de strijd tegen inactiviteit!

Het onlangs gepubliceerde WHO Global statusrapport over fysieke activiteit 2022 meet hoe effectief overheden de toegang tot fysieke activiteit (Physical Activity of PA) vergroten om de hoge vermijdbare chronische ziekten (NCDs) preventief aan te pakken en de hoge kosten van fysieke inactiviteit voor de gezondheidszorg te verminderen ($ 300 miljard per jaar tegen 2030).

De resultaten van het rapport laten zien:

  1. De uitvoering van het beleid om mensen actiever te maken, verloopt hopeloos traag.
  2. De toegang tot lichaamsbeweging verbetert niet snel genoeg.
  3. Meetindicatoren ontbreken en gegevens zijn beperkt tot het volgen van de infrastructuur om actief leven te verhogen.
  4. Niveaus van lichamelijke inactiviteit en obesitas verslechteren.
  5. Een gebrek aan verantwoordelijkheid en onmiddellijke actie zal leiden tot een toenemende belasting van levens en middelen van bestaan.

WHO's wereldwijd actieplan voor fysieke activiteit 2018-2030 (GAPPA) roept landen en belangrijke belanghebbenden op om samen te werken om prioriteit te geven aan beleidsmaatregelen die een wereldwijde vermindering van de prevalentie van fysieke inactiviteit bereiken, om de gezondheid te verbeteren en NCD's tegen 2030 te verminderen.

Onze oproep van Leefstijlclub.nl is, kom elk dagdeel in beweging! We noemen dat het 21/7 concept, 21 dagdelen in 7 dagen in beweging. Elk dagdeel niet bewegen is een kettingreactie van negatieve effecten aanzetten in ons lichaam en dat kan al onderbroken worden met 5 minuutjes wandelen of fietsen per dagdeel. 10 tot 20 minuten is natuurlijk beter en 20 tot 30 per dagdeel is nog beter.

https://insider.fitt.co/lack-of-physical-activity-will-cost-300b-by-2030/

Datum: 08-11-2022