Voeding als medicijn, hoe doe je dat? Juist nu!
Misschien is dit wel DE tijd voor een radicale omslag naar een gezonder Nederland! Dat was een pollvraag van ‘Alles is Gezondheid’ en wellicht een schot in de roos. Nooit tevoren waren we ons zo bewust van de invloed van onze leefstijl als nu. Maar weten we wel voldoende over, wat onze weerstand verhoogd, wat wetenschappelijk gezien het meest gezonde voedingspatroon is en wat bijvoorbeeld het echte probleem van suiker is?
Misschien moeten we juist nu eens dieper gaan kijken naar de interne factoren van onze weerstand, in de plaats van alleen naar de externe maatregelen. Misschien is dit wel HET moment om een switch te maken naar een duurzaam gezondere leefstijl. Hierdoor pakken we niet alleen de pandemie COVID-19 aan, we pakken ook nog 3 andere pandemieën aan, namelijk die van inactiviteit, diabetes en overgewicht en obesitas. 4 pandemieën, 1 strategie!
Pijlers Bewegen- en voeding als medicijn!
Vanuit onder andere de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), Leefstijlgeneeskunde, de leefstijlregels van de Gezondheidsraad en de onderzoeken binnen de Blue Zone gebieden, is nu een samenvatting gemaakt op twee primaire thema’s:
- Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?
- Voeding als medicijn, hoe doe je dat?
Beide thema’s bevatten essentiële inzichten, die eigenlijk elk mens moet weten, om juiste keuzes te KUNNEN maken. Er zijn maar weinig mensen opgegroeid tot leefstijl experts, waardoor 8 op de 10 mensen dan ook onvoldoende gezond leven, met alle gevolgen van dien.
Leefstijl als medicijn trilogie!
Vanuit zijn jarenlange kennis en praktijk als leefstijl coaching opleiding docent en vitaliteit- en gedragscoach en zijn levenslange passie voor duurzaam gezonder leven, is John van Heel in 2018 gestart, toen hij vernam dat de kennis binnen de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) alleen beschikbaar was voor mensen met obesitas, met het schrijven van een trilogie ‘Leefstijl als medicijn’. De aanpak binnen de GLI is: 1. Beweging, 2. Voeding en 3. Gedragsverandering begeleiding/mindset. Precies de thema’s waarin van Heel doceert binnen de leefstijlcoach opleiding. Daarom dus de trilogie met daarin 3 boeken: ‘Bewegen als medicijn, hoe doe je dat?’ (dit boek is in november 2019 verschenen), ‘Voeding als medicijn, hoe doe je dat?’, (dit boek is deze maand uitgekomen) en ‘Je brein als medicijn, hoe doe je dat?’, (dat komt in 2021 uit). Visie hierachter; er is zoveel informatie in omloop over wat gezond en ongezond is, het werd tijd voor een effectieve samenvatting van de essentiële inzichten.
Het nieuwe boek ‘Voeding als medicijn, hoe doe je dat?’ telt 240 pagina’s en geeft een kort overzicht over de geschiedenis van onze voeding, hoe we ongezond ‘geprogrammeerd’ zijn, hoe we nu eten, wat het gezond leven en eten recept is, hoe we de voedingsSWITCH kunnen maken en hoe we dat aan kunnen pakken als we bijvoorbeeld af willen vallen, diabetes hebben, hart- en vaatziekte, kanker, reuma of voedselovergevoeligheid. Ook komt aan bod: voeding als medicijn voor 50 plussers, ouders en hoe dat je dit thema als professional aan kan pakken.
Boek: Voeding als medicijn, hoe doe je dat? Uitgever: ELMAR ISBN: 978-90-389-2723-7 Auteur: John van Heel Bestellen: www.hoedoejedat.nu
Recente nieuws items
- Leefstijl en preventie bij overgewicht in Nederland
- Het (gezondheids)ramp scenario van 2050!
- Beweegrichtlijnen moeten anders: van wekelijkse norm naar dage...
- Het verband tussen dagelijkse stappen en vroegtijdig overlijde...
- De Gezondheidsramp samen keren - deel 4
- De groei van overgewicht van generatie op generatie!
- De gezondheidsramp: Hoe kunnen we het tij keren? Deel 3
- Optimaliseer je vetverbranding met insuline management!
- Samen in de strijd tegen overgewicht!
- Factsheet - Stop overgewicht en obesitas!