Fitness, de vitale transformatie
Je hoort het wel eens, fitness is a way of life, en dat is het ook voor velen, maar zeker nog voor veel te weinig mensen. Fitness en aanverwante sporten die we binnen de muren van een sportcentrum kunnen doen, vormen namelijk samen een soort van vitaliteitsrecept.
Spiertraining en uithoudingsvermogen training, zoals cardio, zumba, steptraining, spinning, enz. vormen al 2 van de 3 geadviseerde sport en beweegactiviteiten van de beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad. Voor die mensen die denken, ik ben mijn hele leven al inactief, sporten is niks voor mij, haalt toch niks meer uit, hebben we een positieve verassing. Op welke leeftijd dan ook, dat je start met fitness, je gaat meteen resultaten bereiken. Ons lichaam zit namelijk in een constant en doorlopend transformatieproces.
Ons lichaam bevat 206 botten, 39 organen, 640 spieren, 37,2 biljoen cellen en 6,7 x 10 tot de macht 27 atomen. Al deze genoemde elementen vormen samen het lichamelijke organisme ‘de mens’ en dat organisme reageert op alles wat er in de omgeving van het lijf gebeurt, op alles wat er met het lijf gedaan wordt, op alles wat we er in stoppen en op alles wat we denken en voelen. Het reageert op alle negatieve invloeden maar ook op alle positieve invloeden. De constante en doorlopende transformatie biedt dus mogelijkheden, je kan op elk moment een leefstijl switch maken en je lijf begint er zich meteen op aan te passen, ongeacht welke leeftijd je hebt. Hoe klein de leefstijl switch ook is, het lijf zal reageren. Al doe je een oefening, zoals een squat, 2 keer per week 10 keer, of een paar minuten cardio fitness extra, het lijf wordt er sterker en fitter van.
Bewegen is medicijn, dan maar lekker dagelijks toepassen en transformeren naar een vitalere versie van jezelf!
Recente nieuws items
- De kracht van je metabolisme!
- Het belang van primaire preventie in een vergrijzende samenlev...
- De Gezondheidsramp samen keren deel 2 – wat zijn de oorzaken?
- De gezondheidsramp samen keren – doe jij ook mee?
- De invloed van korte fysieke activiteit op cognitie:
- De gezondheidsramp in slow motion: deel 1 - wat gaat er mis?
- Koolhydraten of vet?
- Verhoogt lichamelijke activiteit onze levensverwachting?
- Voor elk uur dat je traint, leef je drie uur langer!
- Hoe keren we de overgewicht en obesitas epidemie?