Fastfood tast hersenen aan
Door het eten van veel fastfood krimpen de hersenen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Portland (Oregon), dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschift Neurology.
Mensen die vaak fastfood eten, krijgen veel verzadigde vetten binnen die slecht zijn voor de doorbloeding van het brein. Ook zitten er maar weinig vitamines B, C, D en E in dergelijk voedsel, waardoor de hersenen krimpen zoals dat ook bij Alzheimer gebeurt. Mensen die daarentegen juist wél veel van die vitamines en omega-3 vetten binnenkrijgen, hebben een relatief groot brein. 'Omdat die de bloedvaten in de hersenen stimuleren', zegt neuroloog Gene Bowman, de leider van het onderzoek. De resultaten die nu in Neurology zijn verschenen, komen voort uit een studie naar breinveroudering onder bejaarden die al meer dan dertig jaar loopt. Eerder werd dementie al gelinkt aan het eetpatroon van mensen.
Recente nieuws items
- Gratis webinar: 18 oktober om 15 uur De preventieve kracht va...
- Gratis webinar op 2 oktober om 19.00 uur - Het metabolisme eff...
- Het effect van actiever leven op onze cognitieve functies, her...
- Sporten effectiever tegen depressie dan therapie of medicijnen!
- Kies jouw Fit SWITCH en geef je leefstijl een reset!
- De urgentie van de Nationale Fit SWITCH
- Gratis Fitness PLUS webinar: Fitness en voeding!
- Spiertraining essentieel voor insulinegevoeligheid!
- De belangrijkste stress management oefening!
- De kracht van bewegen in de natuur